vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ruim 1,4 miljoen Nederlanders vieren voorjaarsvakantie

Ruim 1,4 miljoen Nederlanders vieren voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie trekken zo’n 1,4 miljoen Nederlanders er op uit, zo verwacht NBTC Holland Marketing. 650.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht, 750.000 in het buitenland. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Voorjaarsvakantie in eigen land stabiel

Tijdens de voorjaarsvakantie vieren zo’n 650.000 Nederlanders vakantie in eigen land. Het aantal binnenlandse vakanties is hiermee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Ook parken met veel (binnen)faciliteiten doen het goed.

Zo’n dertig procent van de binnenlandse vakanties wordt in een hotel doorgebracht. 750.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een vakantie.

Carnaval in ‘derde’ week vakantie

Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio’s Midden en Zuid van 15 tot en met 23 februari en voor de regio Noord van 22 februari tot en met 2 maart. Carnaval (2 tot en met 4 maart) valt in de ‘derde’ week van de voorjaarsvakantie, dus na de adviesdata. Het overgrote deel van de scholen houdt zich aan de adviesdata maar sommige scholen, met name in het zuiden, vieren –met het oog op carnaval- later vakantie. Daarmee wordt de voorjaarsvakantie verspreid over drie weken.


Ga je tijdens de voorjaarsvakantie naar het buitenland? Vergeet dan niet om een goede reisverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd tegen materiële-, immateriële- en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen. Meer informatie: kortlopende reisverzekering


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739