vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders vinden een vakantie goed voor hun gezondheid

Vakantie is goed voor je gezondheid en welzijn. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van TUI, onder een representatieve steekproef van 510 Nederlanders. Maar liefst driekwart van de Nederlanders gaat op vakantie om de dagelijkse hectiek en beslommeringen achter zich te laten; iets minder dan de helft wil ook wat van de wereld zien. Op vakantie gaan betekent voor Nederlanders ook quality time met hun partner, kinderen en familie.

Vier op de tien vakantiegangers geeft aan dat de vakantie bijdraagt aan hun geestelijke en/of lichamelijke gezondheid. Daarnaast draagt de vakantie voor een derde van de reizigers bij aan het meer tijd doorbrengen met hun kinderen. Reizen is ook goed voor je relatie: 13 procent vertelt dat zij door vakantie hun partner weer hebben teruggevonden. Bij vakantiegangers van middelbare leeftijd (34-54 jaar) is dit zelfs één op de vijf.

Maar liefst zeven op de tien vakantiegangers zegt weer helemaal opgeladen te zijn na terugkomst van vakantie. Dat gevoel is het sterkst in de leeftijdsgroep van 34 tot 54 jaar. Een kwart van de vakantiegangers geeft zelfs aan dat de vakantie heeft bijgedragen aan het voorkomen van een burn-out. Een opvallende uitkomst is dat 17% van de ondervraagden grote beslissingen tijdens of direct na de vakantie neemt. Dit varieert van het ten huwelijk vragen van de partner, het besluiten tot gezinsuitbreiding en een huis kopen tot het opzeggen van een baan of het verbreken van de relatie.

Zeker 75% van de vakantiegangers is van mening dat ze het nodig heeft om minimaal een keer per jaar op vakantie te gaan. Ruim de helft kan bovendien pas genieten als ze ook echt fysiek weg zijn van huis. Met name jongeren ervaren op vakantie meer een gevoel van gelukkig zijn dan thuis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739