vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse gezin op vakantie in Italië vermist na explosie

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Een Nederland gezin die vakantie vierde in het zuiden van Italië, wordt vermist na een explosie, zo melden Italiaanse media.

In het stadje Conversano in Zuid-Italië stortten twee huizen in na een explosie, vermoedelijk ontstaan door een gaslek. Een Nederlandse vrouw en een van oorsprong Italiaanse man verbleven met hun zoontje in een van de twee huizen voor een vakantie. De familie, die in Nederland woont, was twee dagen geleden aangekomen in Conversano. Gevreesd wordt dat het echtpaar en hun kind van 18 maanden onder het puin liggen. Tien andere mensen raakten lichtgewond.

Vermisten

Hulpverleners zijn met honden op zoek naar de vermisten. Er zou ook een meisje van Albanese afkomst onder het puin liggen, die met haar ouders in een van de ontplofte huizen woonde. Ook andere huizen in de buurt zijn door de ontploffing beschadigd geraakt. De bewoners zijn geëvacueerd uit angst voor meer instortingen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het gezin als vermist is opgegeven. Het ministerie staat in contact met de burgemeester van de plaats.

Een medewerker van het Nederlandse consulaat in Bari is op weg naar Conversano om bijstand te verlenen. Meer details kon het ministerie nog niet geven.

Update 15.50 uur: De drie Nederlanders die donderdag vermist werden na een gasexplosie in Italië zijn overleden. Dat heeft de woordvoerder van de burgemeester van het Zuid-Italiaanse plaatsje Conversano bevestigd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739