vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse man vermoord in Brazilië

Een 32-jarige man uit Den Bosch is zondagavond vermoord in het Braziliaanse Fortaleza. Het slachtoffer is vanuit één van zijn eigen appartementen op de 24-ste verdieping naar beneden geduwd.

De daders zijn nog voortvluchtig, zo meldt Omroep Brabant.

Het zou gaan om Henk van der S. een Bosschenaar die appartementen verhuurde in Fortaleza. De man woonde afwisselend in Den Bosch en Fortaleza voor de verhuur van zijn appartementen.

Repatriëring

Zijn lichaam is geïdentificeerd door bekenden uit Brazilië en is al vrijgegeven door de lokale autoriteiten. Zijn familie is woensdagmiddag richting Brazilië vertrokken en is daar door het Nederlandse consulaat opgewacht voor de verdere afwikkeling en de repatriëring  naar Nederland van het stoffelijk overschot.

Fortaleza

Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië en ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan. De stad telt meer dan 2,5 miljoen inwoners. Dankzij de wijd verbreide prostitutie is Fortelaza ook een populaire bestemming onder westerse sekstoeristen.

Zware criminaliteit

Het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft in haar reisadvies voor Brazilië aan, dat toeristen waakzaam moeten zijn en op moeten passen voor zware criminaliteit. Zo is er een permanent risico van straatroof en inbraak met geweld in met name de grote steden, waaronder Fortaleza.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739