vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse man vermoord op Vanuatu

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Op de eilandengroep Vanuatu, bij Australië, is vorige week een Nederlandse man van 82 jaar oud door geweld om het leven gekomen. Ook zijn niet-Nederlandse vrouw is omgekomen, zo meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een tuinman alarmeerde de politie toen hij bloedsporen bij de deur zag. De politie vond de 82-jarige man in de slaapkamer. In dezelfde slaapkamer werd ook zijn (buitenlandse) echtgenote aangetroffen met een doorgesneden keel.

Volgens de media was zij tussen de 60 en 70 jaar oud. De Nederlander op leeftijd, die zich in het dagelijks leven verplaatste met behulp van een wandelstok, is volgens de berichtgeving van de lokale politie doodgeslagen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde de moord gisteren.

Ontsnapte gevangenen

Sinds het gruwelijke incident hebben de autoriteiten van het eiland de bewoners gewaarschuwd op hun hoede te blijven, zo meldt Radio Australia. De politie gelooft dat gevangenen die recent ontsnapten uit de gevangenis in Port Villa, waar de Nederlander woonde, de daders kunnen zijn. Verder onderzoek moet dat uitwijzen. De Nederlandse ambassade in de Australische hoofdstad Canberra volgt dat onderzoek.

De Republiek Vanuatu is een land in Oceanië. Voorheen stond het bekend als de Nieuwe Hebriden, een Frans-Brits condominium.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739