vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlandse skiër komt om bij lawine in Zwitserland

De berg Diavolezza

Deze week is het eerste wintersportslachtoffer gevallen van dit seizoen. Het gaat om een 40-jarige Nederlander die in Zwitserland is omgekomen toen hij werd meegesleurd door een lawine.

De man en zijn vrienden besloten om maandag de hel dag off-piste te gaan skiën op de berg Diavolezza in de buurt van de plaats Pontresina. Volgens de politie was het drietal daartoe ook goed uitgerust. De mannen wisten een paar keer naar het dal te skiën, maar toen ze nogmaals over een bepaalde steile route naar beneden probeerden te skiën, ging het mis en ontstond een lawine. De Nederlander werd zo’n honderd meter meegesleurd.

De twee vrienden waarschuwden de Zwitserse hulpdiensten. Daarna werd het slachtoffer snel gevonden dankzij zijn lawinepieper, maar was op dat moment al overleden.

De Nederlander stond bekend als een zeer ervaren skiër. Hij maakte onder meer zijn eigen ski’s en snowboards.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739