vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse toerist vermoord bij overval in Tanzania

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Een Nederlandse toerist (57) is in Tanzania doodgeschoten bij een overval, zo bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de NOS.

De man logeerde met zijn vrouw op een lodge net buiten het wildreservaat Serengeti.

Gewapende overvallers

Op woensdagavond vielen 10 tien gewapende overvallers het luxe tentenkamp binnen. Daarbij werd de Tanzaniaanse manager doodgeschoten. De overvallers doorzochten de 35 kamers van de lodge. Er waren op dat moment veertig gasten aanwezig.

Het Nederlandse slachtoffer was samen met zijn vrouw in een van de kamers. Hij werd door de overvallers in zijn rug geschoten. Na de overval werd de man direct naar een klein ziekenhuis in de buurt gebracht, maar overleed kort daarna.

De Nederlandse ambassade ontfermd zich over de echtgenote van het slachtoffer bij. Haar familie is onderweg en zal vanavond in Tanzania aankomen.

Daders gevlucht

De politie is inmiddels een klopjacht begonnen op de daders die na de overval het bos in gevlucht zijn. De president van Tanzania heeft zich ook bemoeid met de situatie. Twee ministers zijn dezelfde nacht nog per helikopter naar de lodge gevlogen. Het toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de Tanzania.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739