vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse vrouw vermoord in India

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De 35-jarige José van de Vliet uit Waalre werd op 21 maart dood gevonden in haar vakantiehuis nabij de tempelstad Mahabalipuram, in het zuidelijke deel van India.

Geweld

Uit de lijkschouwing blijkt dat de vrouw door geweld om het leven is gekomen. Ze had onder andere wonden aan haar hoofd, botbreuken en een schedelfractuur. De 32-jarige vriend van de vrouw, Remco K., is als hoofdverdachte opgepakt. Dat melden Indiase media op basis van politierapporten.

Van de Vliet richtte vier jaar geleden de stichting Care for People op. Ouderen, gehandicapten en minderbedeelden in de Derde Wereldlanden worden geholpen aan hulpmiddelen als loopbeugels, protheses en brillen.

//
//

Vriend geldt als verdachte

Twee dagen na het overlijden meldde haar vriend dit pas bij de politie. In zijn verklaring gaf Remco K. aan dat het stel werd overvallen en dat hij bewusteloos werd geslagen tijdens de overval. Nadat hij weer bij bewustzijn kwam, zag hij dat zijn vriendin dood was.

Remco K. verklaarde dat hij later op die dag naar de Indiase stad Chennai ging. De nacht na de overval bracht hij nog door in het bed waar de dode vrouw in lag. De politie zet grote vraagtekens bij de verklaring en heeft Remco K. als verdachte aangemerkt.

Repatriëring

Het lichaam van de jonge Brabantse vrouw wordt deze week naar Nederland gebracht. Haar familie vernam maandagochtend van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat het lichaam van de hulpverleenster is vrijgegeven.

De ANWB Alarmcentrale werkt aan de repatriëring. Dat zal in de loop van de week gebeuren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739