vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nieuwe strengere visum regels voor expats in China

Nieuwe strengere visum regels voor expats in China

Expats die in China werken krijgen na 1 juli 2013 te maken met strengere visumregels. Het gaat hierbij om het zogenaamde zakenvisum (F visum).

Zakenvisum verlengingen niet meer mogelijk na 1 juli 2013

Veel expats in China regelen een zakenvisum via een tussenpersoon. Vooral in Shenzhen wordt hier veel gebruik van gemaakt. De tussenpersoon maakt gebruik van de Hong Kong route. Een uitstap naar Hong Kong was een prima mogelijkheid om snel een zakenvisum te krijgen voor 6 of 12 maanden. Het gaat hierbij meestal om mulltiple-entry jaarvisum

Deze mogelijkheid komt nu te vervallen. Het is niet meer mogelijk om bij tussenpersonen op de oude manier een visum te verkrijgen. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor veel expats die nu werkzaam zijn in China.

Visumbureau

Werk je bij een bedrijf met een F visum dan is het belangrijk dat je tijdig informeert bij jouw tussenpersoon of visumbureau naar de consequenties voor jouw situatie en of er alternatieven zijn. Het lijkt er op dat de Chinese overheid na 1 juli 2013, bedrijven strenger gaat controleren op naleving van de visumregels.

Dat geldt ook voor de registratie van expats. Verblijf je niet in een hotel in China maar bij vrienden of in een appartement dan moet je jezelf laten registreren bij het plaatselijke politiebureau. Deze registratie moet al binnen één week zijn afgerond. Doe je dat niet dan riskeer je boetes of een penalty.

 

Reisverzekeringblog tip: Ga je werken in het buitenland? Zorg dan voor de juiste verzekeringen. Lees hier meer: werken-buitenland-reisverzekering/

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739