vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Omboekverzekering

Bij ongeregeldheden in jouw geplande vakantieland kun je niet zomaar kosteloos annuleren. Alleen wanneer het Calamiteitenfonds een dekkingsbeperking afgeeft kun je de kosten terugvorderen. De touroperator moet dan wel bij het Calamiteitenfonds zijn aangesloten. Maar een dekkingsbeperking van het Calamiteitenfonds wordt niet zomaar afgegeven. Vaak moet je dus de keuze maken om toch naar een onveilig gebied af te reizen of je draait zelf voor de annuleringskosten op.

Je reis kosteloos omboeken met een omboekverzekering
Een uitkomst in dit geval is de omboekverzekering. Touroperators en reisorganisaties bieden deze omboekverzekering aan, waarmee je tot twee weken voor vertrek je reis kosteloos kunt omboeken. Dit is alleen mogelijk wanneer er sprake is van een veranderde situatie ter plaatse ten opzichte van het moment van boeken. Dit moet wel aantoonbaar zijn. Een relatiebreuk is dus geen gegronde reden om je reis om te boeken via de omboekverzekering.

Omboekverzekering veel gebruikt bij Mexicaanse Griep
Veel aandacht voor de omboekverzekering kwam tijdens de Mexicaanse Griep. Deze pandemie viel niet onder de voorwaarden van de annuleringsverzekering en ook door het Calamiteitenfonds werd geen dekkingsbeperking afgegeven. Reizigers die een omboekverzekering hadden afgesloten, konden hun reis kosteloos omboeken. Zo konden zij toch nog genieten van een vakantie.

Nederlanders massaal op wintersport Omboeken vanwege politieke onrust in Thailand
Nu er in Thailand politieke onrust is, twijfelen reizigers of het wel verstandig is om naar Bangkok en omstreken af te reizen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraad niet-essentiële reizen naar dit gebied, maar dat advies is niet bindend. Het is slechts een aanbeveling. De situatie in Thailand valt niet onder de voorwaarden van een annuleringsverzekering. Ook is er door het Calamiteitenfonds geen dekkingsbeperking afgegeven. Reizigers naar Thailand kunnen dus niet kosteloos annuleren. Wie een omboekverzekering uiterlijk zeven dagen na boeking van de reis heeft afgesloten, kan in dit geval kosteloos omboeken.

Omboekverzekering afsluiten
Een omboekverzekering dient uiterlijk zeven dagen na boeking te worden afgesloten. De verzekering is geldig tot twee weken voor vertrek en kost circa € 5,-. Let er wel op dat je bij het omboeken van een reis een eigen risico van € 50,- moet betalen.

Reisverzekeraars Unigarant en Europeesche Verzekeringen bieden de omboekverzekering aan in samenwerking met reisorganisaties en touroperators. Informeer bij het boeken van je reis dus naar de mogelijkheden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739