vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek: Vergelijken doorlopende reisverzekeringen loont

moneyview200-200 MoneyView heeft onderzoek gedaan naar doorlopende reisverzekeringen. Uit een vergelijking van 53 producten van 37 verschillende aanbieders blijkt een gemiddelde premiestijging van 5%.

De premiestijging is grotendeels verklaarbaar uit de verhoging van de assurantiebelasting per 1 januari.

Premieverhoging

De stijging van 9,7% naar 21% verhoogt de premie voor onderdelen van de verzekering, zoals de annuleringsdekking, automobilistenhulp en rechtsbijstand. Daarnaast hebben algemene kostenstijgingen en de invoering van heffingsgrondslagen op onderdelen van gemengde reisverzekeringen prijsopdrijvende effecten.

Vergelijken loont

Opvallend is dat 1 op de 5 producten een prijsstijging laten zien van meer dan 10%, terwijl andere producten geen prijsstijging kennen. Dat toont dat een aantal verzekeraars er toe zijn overgegaan de verhoogde assurantiebelasting voor eigen rekening te nemen. Hiermee nemen de onderlinge prijsverschillen verder toe. Tevens lopen de verschillende dekkingsmogelijkheden flink uiteen. Het loont dus meer dan ooit om doorlopende reisverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, zowel op inhoud als op tarief.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739