vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Oneerlijke prijzen in de reisbranche meest irritant volgens Consumentenbond

hotelboeking-online

Oneerlijke prijzen in de reisbranche meest irritant

Volgens de Consumentenbond ergert ruim 60% van de Nederlanders zich het meest aan de prijsmisleidingen in de reisbranche.

Vooral de reserverings-, boekings- of verplichte schoonmaakkosten die bovenop geadverteerde reisprijzen komen, zijn een doorn in het oog van consumenten. Dit blijkt uit een enquête van de Consumentenbond.

Ondanks een wettelijk verbod op prijsmisleiding krijgt de Consumentenbond al jaren klachten over oneerlijke prijzen en misleidende aanbiedingen. Daarom start de Consumentenbond de campagne Stop Prijsmisleiding!

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Een product moet je verkopen. De klant lokken en een beetje verleiden. Dat mag, dat hoort erbij. Maar het moet wel eerlijk blijven. Helaas gaan aanbieders regelmatig over de schreef. Daarom gaan we oneerlijke aanbieders aanpakken. Want in essentie is onze enige eis: een eerlijke prijs.’

Als onderdeel van de campagne kunnen consumenten een foto of screenshot van een oneerlijke prijs uploaden. De Consumentenbond gebruikt de signalen om aanbieders die verkeerd bezig zijn aan te pakken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739