vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Oostenrijkers meest vriendelijke Europeanen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Oostenrijkers

Inwoners van Oostenrijk zijn het meest vriendelijk en gastvrij. Dat blijkt uit Europees onderzoek van Zoover onder ruim 17.000 respondenten in 23 landen.

De Oostenrijker komt met bijna 13% van de stemmen als vriendelijkste Europeaan uit de bus.

Spanjaarden en Belgen

De Spanjaard en de Belg krijgen beiden ruim tien procent van de stemmen en eindigen als tweede en derde plek op het lijstje. Belgen worden naast vriendelijk vaak omschreven als rustig. Na deze top 3 van vriendelijke Europeanen volgen de Grieken met 9,6 procent van de stemmen. Vooral Scandinaviërs zijn dol op de Grieken. Respectievelijk volgen Italianen en Nederlanders die ruim 9 procent van de stemmen krijgen.

Eigen nationaliteit populair

Europeanen schatten zichzelf hoog in, als het gaat om populariteit. Met uitzondering van Nederlanders, Duitsers, Fransen en Denen vinden de overige Europeanen inwoners met dezelfde nationaliteit het vriendelijkst. Zij geven hun landgenoten met een gemiddelde van maar liefst 35% de meeste stemmen.

Engelsen, Zwitsers en Fransen onder aan de lijst

Waar de Oostenrijker het vriendelijkst is, doet de Oosterbuur het minder goed qua populariteit. Zwitsers bungelen onderaan het lijstje van vriendelijkheid. Net als de Engelsen en Fransen zijn de Europese vakantiegangers niet erg gecharmeerd van de inwoners van deze landen.

//
//

Nederlander ook vriendelijk

Nederlanders doen het met een zesde plaats en een percentage van ruim 9% redelijk goed op de lijst. Nederlanders passen zich gemakkelijk aan en spreken zij over het algemeen meerdere talen. De Nederlanders vinden zichzelf met 15 procent bijna net zo vriendelijk als Oostenrijkers (16%). Een gedeelde derde plaats is weggelegd voor Grieken en Duitsers (beide 11%).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739