vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Overstroming Thailand: veelgestelde vragen over je reis- en annuleringsverzekering

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Heb je vragen over jouw reis- of annuleringsverzekering bij de Europeesche, naar aanleiding van de overstromingen in Thailand?

Hieronder heeft reisverzekeraar de Europeesche de meest voorkomende vragen en bijbehorende antwoorden op een rij gezet.

Annuleringsverzekering

Mijn vlucht is geannuleerd door mijn reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Valt dit binnen de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Wij adviseren je contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waar de reis geboekt is. De annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking.

Ik wil mijn vakantie in Thailand annuleren of afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Annuleringen en afbrekingen als gevolg van angst en dergelijke zijn niet verzekerd. Deze kosten kunnen daarom niet worden geclaimd op de annuleringsverzekering. Heb je de dekking ‘Samengestelde Reis’ afgesloten op jouw annuleringsverzekering en vallen een of meer van de onderdelen uit door de overstroming? Dan worden de annuleringskosten van de overige onderdelen wel vergoed.

Reisverzekering

Ik moet door de overstroming langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, jouw reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

Door de overstroming ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
Je ontvangt een vergoeding voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleren en reisdocumenten. De maximumvergoeding is afhankelijk van de gekozen dekking.

Ik moet door de overstroming extra kosten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Je krijgt extra verblijfkosten vergoed, als je later naar huis terugkeert dan gepland. Je krijgt ook extra telefoonkosten vergoed. Het maximumbedrag is afhankelijk van uw gekozen dekking. Neem voordat je extra kosten maakt contact op met de Europeesche Hulplijn +31 20 651 57 77. Telefoonkosten voor contact met de Europeesche Hulplijn worden onbeperkt vergoed.

Ik kan niet meer in mijn huisje/appartement/hotel door de overstroming. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Als uitzondering op de voorwaarden krijg je ook een vergoeding voor extra verblijfkosten, als je niet meer in uw huisje, appartement of hotel kunt verblijven, maximaal € 500. Je moet wel kunnen aantonen dat deze kosten noodzakelijk en extra waren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739