vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Pinnen buiten Europa duur door extra kosten

pinnen-rabopas

Pinnen in Thailand duur door extra kosten

Voor reizigers is het onduidelijk wat de bijkomende kosten zijn voor contant geld opname buiten de Eurozone.

Onderzoek in de Reisgids van de Consumentenbond laat zien dat toeristen pinnen in een oerwoud van onduidelijke wisselkoersen en extra opnamekosten door gastbanken. En dan zijn er ook bij veel Nederlandse banken nog kosten per opname.

Pinautomaat vaak gokautomaat

Bart Combée, directeur Consumentenbond : ‘Een pinautomaat buiten de Eurozone heeft wat van een gokautomaat: je weet niet goed hoeveel je er uiteindelijk aan kwijt bent, maar wel dat hij je extra geld kost.’ Bovenop het gepinde bedrag worden vaak extra kosten berekend zoals een ‘service fee’ van de gastbank. De service fee van de gastbank is vaak niet terug te vinden op de overschrijving, maar deze moet worden meegedeeld bij de pinautomaat. De eigen bank berekent opnamekosten. Deze verschillen per bank en bedragen soms een percentage, en soms een vast bedrag. Dit is na te lezen in de productvoorwaarden van de betaalrekening of creditcard.

Steekproef geldopnames

Welk bedrag er uiteindelijk wordt afgeschreven, is ook afhankelijk van de wisselkoers. Voor consumenten is niet helder hoe deze wisselkoers tot stand komt. Ook zijn niet alle banken duidelijk over de koersopslag die ze berekenen. Deze ligt doorgaans bij creditcards hoger dan bij betaalpassen. Het verschil tussen € 500 pinnen met een bankpas en een creditcard kan oplopen tot € 30, zo stelde de Consumentenbond vast bij een steekproef met geldopnames in Singapore, Maleisië en Thailand.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739