vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

D-reizen en CheapTickets voortaan transparant over hun prijzen

reisbureau

De reisaanbieders D-reizen en CheapTickets.nl hebben toegezegd vanaf nu duidelijk te zijn over de prijzen van de reizen die ze aanbieden. Dit betekent dat alle onvermijdbare kosten in de prijs zitten.

Andere variabele bijkomende kosten worden in één oogopslag bij de aanbiedingsprijs vermeld. Dit hebben ze per ommegaande aangepast nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek was gestart naar de manier waarop zij hun reisprijzen vermeldden op hun websites.

Nadat ACM een onderzoek was gestart hebben beide bedrijven met de snelle aanpassingen de bezwaren van ACM weggenomen. Bovendien boden de bedrijven tijdens het onderzoek toezeggingen aan die verder gingen dan de zaken waarnaar ACM een onderzoek was gestart.

Zo passen zij nu de prijzen aan op álle websites onder hun beheer, zoals VakantieXperts.nl, respectievelijk BudgetAir.nl en Vliegwinkel.nl. Ook vermelden zij de niet-verplichte bijkomende kosten, zoals bagagekosten of kosten voor het betalen met creditcard, meteen duidelijk bij het aanbod. Daarom heeft ACM de toezeggingen van D-reizen en CheapTickets.nl geaccepteerd en het onderzoek stopgezet.

Duidelijke prijzen goed voor consumenten

ACM zet zich al geruime tijd in voor duidelijke prijzen en voorwaarden in verschillende sectoren, zodat consumenten op basis van de juiste informatie prijzen kunnen vergelijken en een bewuste keuze maken. In de reisbranche zijn de aandachtspunten:

  • De prijs in de advertentie is de prijs waarvoor de reis kan worden geboekt;
  • Prijzen worden vermeld inclusief alle onvermijdbare bijkomende kosten;
  • Alle variabele bijkomende kosten worden meteen bij het aanbod vermeld.

Eerder heeft ACM diverse bedrijven in de reisbranche aangesproken op prijstransparantie en hiervoor boetes opgelegd. ACM zal controleren of de toezeggingen worden nagekomen.

Consumenten kunnen bij ConsuWijzer melding doen over onduidelijke prijzen in de reisbranche.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739