vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Guinee-Bissau gewijzigd

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft in het reisadvies voor Guinee-Bissau de rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd. 

Op website van het Ministerie van Buitenlandse zaken staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

“Na de staatsgreep van 12 april 2012 is thans sprake van een onzekere politieke en veiligheidssituatie. De dreiging van geweld en een verhoogde kans op politieke instabiliteit en civiele of militaire onrust blijft aanwezig. Banken zijn ondertussen weer geopend, maar contant geld blijft schaars. De elektriciteits- en watervoorziening is beperkt en ziekenhuizen zijn nog niet volledig operationeel. Commerciële vluchten opereren inmiddels weer volgens het normale schema.

Alle niet essentiële reizen worden ontraden. Nederlanders die momenteel in Guinee-Bissau verblijven wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten, de politieke en veiligheidsontwikkelingen in de lokale media nauwgezet te volgen en demonstraties en samenscholingen te mijden.

Onveilige gebieden

Ondanks inspanningen om niet geëxplodeerde mijnen op te sporen en te verwijderen, is het mijngevaar in Guinee-Bissau niet volledig verdwenen. Voor verplaatsingen buiten de hoofdstad Bissau wordt aangeraden zich lokaal op de hoogte te stellen van de situatie en alleen hoofdwegen te gebruiken. Daarnaast blijft het noordwestelijke deel van Guinee-Bissau (het grensgebied met Senegal) onveilig vanwege de aanwezigheid van mijnen. Dit deel grenst bovendien aan de Senegalese regio Casamance waar regelmatig confrontaties tussen het Senegalese leger en rebellen voorkomen. Nederlanders die Guinee-Bissau vanwege de huidige situatie willen verlaten, kunnen – met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen – gebruik maken van de weg tussen de grens van Senegal en Ziguinchor. Leest u tevens het reisadvies Senegal.

De politieke en veiligheidssituatie in buurland Guinee (Conakry) is fragiel. Niet-essentiële reizen naar het grensgebied met Guinee (Conakry) worden eveneens afgeraden.”

Actuele reisadviezen

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen inzake Guinee-Bissau: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739