vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisadvies Myanmar (Birma) aangepast ivm bomaanslagen

myanmar

Reisadvies Myanmar (Birma) aangepast ivm bomaanslagen

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Myanmar gewijzigd. Reizigers wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten in verband met de actualiteiten.

Sinds 11 oktober 2013 hebben in Yangon en Bago enkele bomaanslagen plaatsgevonden, waarbij doden en gewonden zijn gevallen. Doelwit waren ondermeer een busstation en een hotel in Yangon.

In Birma/Myanmar worden alle reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten naar de grens- en conflictgebieden, in het bijzonder de staten Rakhine, Kachin en het noorden van Shan.

Sinds 8 juni 2012 zijn in de staat Rakhine gewelddadige conflicten gaande tussen autochtone boeddhistische groepen en Rohingya (merendeel moslim). Hierbij zijn tientallen doden en gewonden gevallen en zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen.

Bij reizen in overige delen van Myanmar wordt in verband met recent geweld geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Onveilige gebieden

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar:

  • De staat Rakhine, gelegen op de grens met Bangladesh in het zuidwesten van Birma/Myanmar. Sektarisch geweld heeft sinds 8 juni 2012 geleid tot tientallen doden en duizenden daklozen. Het geweld tussen autochtone boeddhistische groepen en Rohingya (merendeels moslim) concentreert zich rondom Sittwe, de hoofdstad van de staat Rakhine en in andere noordelijke gebieden van Rakhine. Sinds 21 oktober 2012 is het geweld opnieuw opgelaaid in delen van Rakhine. De overheid en ordediensten hebben maatregelen afgekondigd als reactie op het geweld.
  • Het noordelijke grensgebied, in het bijzonder de staat Kachin en het noorden van de staat Shan. In 2012 en begin 2013 hebben in deze gebieden gevechten plaatsgevonden tussen het leger en gewapende etnische groepen. Voorts opereren in deze gebieden drugsbendes. Dit geldt in het bijzonder voor de streek ten noorden van Thailand bij Shan state (Mae Sai/Tachilek, de Gouden Driehoek). Het (ter plaatse) inwinnen van actuele informatie wordt aangeraden.
  • De Thais-Birmese/Myanmarese grens, waar ondanks gesloten overeenkomsten over het staken van vijandigheden en eerste tekenen van normalisering van het grensverkeer, de kans blijft bestaan op schermutselingen tussen het Birmese/Myanmarese leger en gewapende etnische groepen waardoor grensovergangen tussen beide landen gesloten kunnen zijn.
  • Onontplofte explosieven en landmijnen komen vooral voor in de grensgebieden.

Reisverzekering met dekking voor medische kosten belangrijk

De plaatselijke medische infrastructuur is zeer gebrekkig. Buitenlanders kunnen slechts in een beperkt aantal ziekenhuizen terecht. In geval van een ernstig ongeval of medische complicaties wordt evacuatie naar Thailand geadviseerd. U wordt geadviseerd hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een reisverzekering.

Lees voor meer informatie het complete reisadvies voor Myanmar: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/birma-myanmar

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739