vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisadvies Oekraïne: lees het Oranjeboekje

In het reisadvies voor de Oekraïne van de het Ministerie van Buitenlandse Zaken is vandaag de rubriek “Actualiteiten’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten 

“Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen in Oekraïne. 

Het Europees Kampioenschap voetballen zal van 8 juni tot en met 1 juli 2012 in Polen en Oekraïne worden gehouden. 

Reizigers die in het kader van EURO-2012 naar Oekraïne reizen wordt aangeraden kennis te nemen van de aanvullende tips & adviezen zoals vermeld in het in samenwerking met de KNVB uitgegeven Oranje Boekje (http://pdf.oranjeboekjeek2012.nl/.

Algemeen 

Gezondheidssituatie 

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Oekraïne wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int,www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Oekraïne is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Oekraïne seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Oekraïne kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Oekraïne geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Oekraïne kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Kiev: oekraine.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme 

U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen. 

Zware criminaliteit 

Straatcriminaliteit en kleinschalige diefstallen komen voor. Vooral geld- en wisseltrucs, alsmede het toevoegen van een verdovend middel aan een drankje, worden regelmatig toegepast. Maar ook voor bezoeken aan sommige disco’s, nachtclubs en onbekende contacten (bijv. opgedaan via internet) bestaat er een (berovings)risico. 

Onveilige gebieden 

Deelnemen aan het verkeer in Oekraïne is niet zonder risico. Reizigers wordt ontraden om na zonsondergang over de weg te reizen, vanwege de vaak slechte conditie van de wegen en onverlichte weggebruikers.”

Actuele reisadviezen

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen inzake de Oekraïne: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739