vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies voor Myanmar (Birma) gewijzigd

Reisadvies voor Myanmar (Birma) gewijzigd

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Myanmar (voormalig Birma) aangepast. In het reisadvies is de rubriek ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Actualiteiten

Bij reizen in Birma/Myanmar wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

In Birma/Myanmar worden alle reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten naar de grensgebieden en de conflictgebieden, in het bijzonder de staten Rakhine en Kachin (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’). Sinds 8 juni 2012 zijn in de staat Rakhine gewelddadige conflicten gaande tussen autochtone boeddhistische groepen en Rohingya (merendeel moslim) waarbij tientallen doden zijn gevallen en duizenden mensen op de vlucht zijn geslagen.

Onveilige gebieden

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar:

– de staat Rakhine, gelegen op de grens met Bangladesh in het zuidwesten van Birma/Myanmar. Sektarisch geweld heeft sinds 8 juni 2012 geleid tot tientallen doden en duizenden daklozen. Het geweld tussen autochtone boeddhistische groepen en Rohingya (merendeels moslim) concentreert zich rondom Sittwe, de hoofdstad van de staat Rakhine en in andere noordelijke gebieden van Rakhine. Sinds 21 oktober 2012 is het geweld opnieuw opgelaaid in delen van Rakhine. De overheid een ordediensten hebben maatregelen afgekondigd als reactie op het geweld.

– de staat Kachin, in het noorden van Birma/Myanmar. Hier zijn al geruime tijd gevechten gaande tussen het leger en gewapende etnische groepen.

– de Thais-Birmese/Myanmarese grens, waar ondanks gesloten overeenkomsten over het staken van vijandigheden en eerste tekenen van normalisering van het grensverkeer, de kans blijft bestaan op schermutselingen tussen het Birmese/Myanmarese leger en gewapende etnische groepen waardoor grensovergangen tussen beide landen gesloten kunnen zijn.

– het noordelijke grensgebied. Het is hier onveilig vanwege etnische conflicten maar ook vanwege aldaar opererende drugsbendes. Dit geldt in het bijzonder voor de streek ten noorden van Thailand bij Shan state (Mae Sai/Tachilek, de Gouden Driehoek). Het (ter plaatse) inwinnen van actuele informatie wordt aangeraden.

Onontplofte explosieven en landmijnen komen vooral voor in de grensgebieden.”

Actuele reisadviezen Myanmar (Birma)

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen voor je naar Myanmar (Birma) reist: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739