vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisorganisatie Thomas Cook voorlopig gered van ondergang

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De oudste touroperator ter wereld, Thomas Cook, is voorlopig gered van een faillissement.

Externe financiers waaronder Royal Bank of Scotland, steken de komende drie jaar nog eens 1,4 miljard pond (ruim 1,7 miljard euro) extra in de noodlijdende Britse reisorganisatie in ruil voor een aandelenpakket van ongeveer 5 procent en een hogere rente op leningen.

Schuldenlast van 1 miljard euro

Met deze ‘reddingsactie’ krijgt de reisonderneming meer tijd om haar zaken op orde te brengen. ’s Werelds oudste reisorganisatie gaat gebukt onder een schuldenlast van meer dan 1 miljard euro. De problemen begonnen door de economische tegenwind. Consumenten zijn voorzichtig om geld uit te geven aan vakanties. Vorig jaar leed de touroperator een verlies van ruim 500 miljoen euro.

Verkoop onderdelen

De banken reikte Thomas Cook vorig jaar ook al de helpende hand toe door een noodlening van bijna 250 miljoen euro te verstrekken. Het bedrijf is inmiddels hard op zoek naar mogelijkheden om geld binnen te halen door de verkoop van bezittingen. Thomas Cook wil onder meer 17 tot 19 vliegtuigen verkopen om die vervolgens te leasen. De gesprekken daarover met potentiële kopers zijn in een vergevorderd stadium, zo meldde de reisorganisatie.

De onderneming deed al een aantal van haar activiteiten in de verkoop. Thomas Cook bereikte onlangs overeenstemming over de verkoop van een hotel in Frankrijk.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739