vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisorganisatie TUI steeds dieper in de rode cijfers

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers TUI Travel, de grootste reisorganisatie van de wereld, is dieper in de rode cijfers gedoken. Vandaag maakte de Duits – Britse onderneming de cijfers bekend.

In de eerste helft van het gebroken boekjaar, dat liep tot en met maart, leed het bedrijf een nettoverlies van 288 miljoen pond (357 miljoen euro), 4 procent meer dan een jaar eerder. De omzet lag 5 procent hoger op 5,4 miljard pond.

Ondanks het opgelopen nettoverlies zei topman Peter Long tevreden te zijn. Hij stelde dat de boekingen voor de zomervakantie al verbetering laten zien, vooral in Duitsland en Scandinavië. TUI Travel handhaaft zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar.

Fusie 2007

TUI Travel is ontstaan in 2007 door een fusie tussen het Duitse TUI AG en het Britse First Choice Holidays. TUI Travel plc is beursgenoteerd op de London Stock Exchange. Een belangrijk onderdeel van het concern vormen de luchtvaartmaatschappijen in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland en Scandinavië, die gezamenlijk de grootste vakantievloot van Europa vormen, ondergebracht in de TUI Airlines alliantie.

TUI België en Nederland

In België is TUI actief met onder de namen Jetair, VIP Selection, Sunjets, VTB Reizen en het reisbureauketen Jetaircenter. De luchtvaartmaatschappij van TUI in Belgie heet Jetairfly.

In Nederland is TUI actie met de merken Arke,  luchtvaartmaatschappij ArkeFly, Robinson, Holland International, KRAS en Sawadee Reizen.

Eerder al moest de oudste reisorganisatie ter wereld, Thomas Cook, overeind worden gehouden door een reddingsactie van banken en financiers. De reiswereld zucht onder de economische crisis. Consumenten houden de hand op de knip en boeken geen of veel later hun vakantie. De meeste luchtvaartmaatschappijen maken verlies door de gestegen brandstofkosten en de afname van het lucratieve vrachtvervoer.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739