vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisorganisaties gaan klimaatschade van een vakantiereis inzichtelijk maken

Reisorganisaties willen na de zomer aan klanten gaan voorrekenen wat de klimaatschade is van een vakantiereis. In brochures en op websites komt dan het de totale klimaateffect van de vakantie te staan, zegt reisbrancheorganisatie ANVR.

Het doel is dat er straks een app of een website komen, waarmee de reiziger zelf kan berekenen wat het klimaateffect van zijn vakantie is. Niet alleen de reis, ook de accommodatie en activiteiten tijdens de vakantie worden meegenomen.

De tool geeft op een heel gedetailleerd niveau inzicht in de milieu-effecten van een vakantie, zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam in het NOS Radio 1 Journaal. “Hij laat in een oogopslag zien wat de gevolgen van jouw vakantie voor het milieu zijn.” Er komt volgens Oostdam bij de klanten steeds meer vraag naar inzicht in het klimaateffect van reis en verblijf en de ANVR wil consumenten daarmee tegemoet komen.

Voor vakantiegangers is het nu nog lastig om inzicht te krijgen in de klimaateffecten van reis en verblijf. Dat geldt ook voor reizigers die klimaateffecten willen compenseren.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739