vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering belangrijker voor Nederlanders dan andere Europeanen

Europese reisverzekeringPersoonlijkheid bepaalt in grote mate de financiële keuze van mensen. Zo boekt de Nederlander zijn vakantie het liefst ruim van te voren, stelt hij vooraf een vakantiebudget vast en wijkt daar niet of nauwelijks vanaf.

Dit blijkt uit een onderzoek in tien Europese landen van bureau Epiphany in opdracht van ING Verzekeringen.

Reisverzekering

Een reisverzekering is voor bijna 80% van de Nederlanders belangrijk. Dat wijkt nogal af van het Europese gemiddelde. Slechts 55% van de Europeanen vindt een reisverzekering nuttig.

Het onderzoek laat zien dat de Nederlander de minste risico’s neemt, ook tijdens de vakantie; ze zijn verstandiger en meer visionair ingesteld dan andere Europeanen die zijn onderzocht.

Rationeel met geld

Nederlanders kiezen meer met hun hoofd dan met hun hart, gaan relatief gezien het meest rationeel en verantwoord met geld om en nemen alleen gecalculeerde risico’s. Ook is te zien dat sparen de Nederlander in het bloed zit. Ruim zestig procent van onze landgenoten spaart.

Dat percentage ligt een stuk hoger dan het gemiddelde van een tiental andere landen in Europa. Schulden vinden we minder belangrijk; een financieel extraatje gebruiken we bovendien niet om onze schulden af te lossen.

Budgetten tijdens vakantie

Grieken en Nederlanders lijken op het gebied van budgetten maken meer op elkaar dan je zou verwachten. Ten minste, als ze op vakantie gaan; ze houden zich beiden (50 procent) aan de gemaakte afspraken. Met korte termijn planningen gaan de Grieken en de Nederlanders gelijk op alleen houden de Nederlanders het wel langer vol.

Er is één reactie

  1. Bij dit onderzoek is waarschijnlijk geen rekening gehouden met het feit dat ‘ reisverzekeringen’ zoals wij die hier kennen, niet overal in Europa af te sluiten zijn. Dat zal ook het verschil percentages beïnvloeden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *