vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meeste reizigers boeken een vliegticket ruim voor vertrekdatum

Vliegticket

Reizigers boeken vliegticket ruim voor vertrekdatum

Uit onderzoek van Skyscanner onder 5000 internationale vliegtuigpassagiers blijkt dat een meerderheid het liefst op veilig speelt als het aankomt op het boeken van een vliegticket.

Daarbij worden vijf verschillende typen boekers onderscheiden:

  1. De gokker – dit type boeker gaat voor de beste prijs, ook als dat betekent wachten tot de laatste minuut en het risico lopen dat het ticket weg is.
  2. De op veilig spelende boeker – deze wil zo vroeg mogelijk boeken om zeker te zijn van plaats, zelfs als dat betekent dat de ticketprijzen nog omlaag kunnen gaan, want ze kunnen ook stijgen. Dit type boeker loopt niet graag risico.
  3. De vergelijkende boeker – neemt niet teveel risico, maar wil wel zeker zijn van een goede prijs. Als de prijs redelijk is of de prijzen gaan omhoog wordt er snel geboekt. Maar eenmaal geboekt blijft dit type dagelijks checken of de juiste keuze is gemaakt.
  4. De efficiënte boeker – heeft geen tijd en zin om prijzen te vergelijken, maar boekt gewoon wanneer dat uitkomt.
  5. De spontane boeker – is een relaxt type. Niet alleen in het boeken van een vliegticket, maar ook in de keuze van de bestemming. Als hij of zij een vlucht ziet met een goede prijs en de bestemming valt ook in de smaak wordt er geboekt.

Reisverzekeringblog tip: Heb je een vliegticket geboekt? Wij hebben een uitstekende vliegticket-annuleringsverzekering. Jouw geboekte vliegticket is dan voor € 2.000,- verzekerd tegen annuleringskosten, zoals ongeval, ziekte, overlijden of werkeloosheid. De premie bedraagt slechts € 16,90 Meer weten: Annuleringsverzekering vliegticket


Van deze vijf verschillende boekertypes ziet de meerderheid van de internationale reizigers (41,6%) zichzelf als de op veilig spelende boeker. Met 27,3% staat de vergelijkende boeker op een tweede plek en op de derde plek met 11,1% staat de spontane boeker. De reizigers herkennen zich het minst in de gokker (10,4%) en de efficiënte boeker van vliegtickets (9,6%).

Ondanks de verschillen in de typen boekers hebben ze wel iets gemeen. De meerderheid gebruikt namelijk een mobiel apparaat om vliegtickets te zoeken en inspiratie op te doen, maar het daadwerkelijke boeken gebeurt vaak via een desktop.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739