vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Rusland stopt met visumplicht sporters

rusland

Rusland stopt met visumplicht sporters

Rusland past haar visumregels voor sporters aan. Buitenlanders die in Rusland deelnemen aan grote sportevenementen hoeven geen visum aan te vragen.

Een paspoort is voldoende om toegelaten te worden tot het grondgebied van de Russische Federatie.

President Vladimir Poetin heeft recentelijk het besluit bekrachtigd met zijn handtekening. Niet alleen sporters maar ook trainers, officials en scheidsrechters kunnen gebruik maken van de nieuwe regeling. Het Kremlin komt nog met een lijst van sportevenementen welke visumvrij door de vrijgestelde groep kunnen worden bezocht. Rusland is de komende jaar gastheer voor vele grote sportevenementen. In augustus organiseert Moskou het WK atletiek. Een paar maanden later volgen de Olympische Winterspelen in Sotsji. In 2018 vindt het WK voetbal plaats in Rusland.

Visumregels

Rusland wil al langer af van de strenge visumregels voor personen uit Rusland die Europa willen bezoeken. Russen moeten daarvoor eerst een Schengenvisum aanvragen. Het land is bereid om in ruil daarvoor zelf haar visumregels ook te versoepelen of af te schaffen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739