vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Rutte en Samsom: ‘consumenten moeten 100 euro meer betalen voor verzekeringen’

Rutte en samsom: ‘consumenten moeten 100 euro meer betalen voor verzekeringen’ Verhoging van de assurantiebelasting gaat elke verzekeringnemer of huishouden gemiddeld meer dan 100 euro per jaar kosten.

Dat is volgens verzekeraars een aanzienlijke aanslag op de koopkracht van Nederlanders. Zo laat het Verbond van Verzekeraars weten in reactie op het voorstel van de formateurs Rutte en Samsom om de assurantiebelasting te verhogen naar 21 procent.

Gemiddeld betalen Nederlanders ruim 800 euro per jaar voor hun schadeverzekeringen. Met de verhoging van de assurantiebelasting naar 21 procent per 1 januari 2013 is er sprake van een ruime verdubbeling. Momenteel is die heffing 9,7 procent. Eerdere berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek toonden al aan dat elke procent meer assurantiebelasting verzekerden 125 miljoen euro extra kost.

Directeur Leo De Boer: “Met de afschaffing van de forensentaks wordt de forens misschien niet langer financieel geraakt op de weg, maar dan alsnog gewoon thuis. Ik betreur het dat de formateurs de consument nu een sigaar uit eigen doos geven. Door een streep te halen door de forensentaks, treffen ze diezelfde consument alsnog door de belasting op zijn verzekeringen te verhogen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739