vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

OOM Schengen visitor verzekering nodig? Hier € 1,60 per dag!

OOM Schengen visitor verzekering nodig?
Schengen visitor

Op zoek naar een OOM Schengen visitor verzekering voor iemand die Nederland of andere Schengenlanden wil bezoeken? Die kan je hier afsluiten voor € 1,60 per dag. Deze verzekering voldoet aan alle voorwaarden voor de aanvraag van een Schengenvisum voor Nederland. De polis ontvang je direct per e-mail.

Schengen visitor? Medische reisverzekering voor een visum is verplicht!

Een Schengen visitor die naar Nederland komt of naar een ander Schengenland reist moet een medische verzekering afsluiten die voldoet aan de EU-eisen:

 • De geldigheid van de medische verzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (Europadekking).
 • Repatriëringskosten (kosten voor het terugbrengen naar het land van herkomst) en medische kosten moeten gedekt zijn en minimaal € 30.000,- bedragen.

OOM Schengen visitor verzekering voor Schengen bezoekers

Schengen visa

De OOM Schengen Visitor verzekering kan jij voor je buitenlandse gast afsluiten. De polis ontvang je binnen een uur per e-mail als je betaald met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal. Met de OOM Schengen Visitor verzekering is jouw buitenlandse gast goed verzekerd. Deze verzekering biedt voor verzekerde(n) dekking tegen:

 • medische kosten (huisarts, geneesmiddelen, ambulance, specialist, ziekenhuis, etc.): voor kostprijs
 • repatriëring indien medisch noodzakelijk: € 30.000,-
 • opsporing en redding: € 10.000,-
 • vervoer stoffelijk overschot: € 10.000,-

Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid (schade aan derden) mee te verzekeren:

 • Aansprakelijkheid voor schade aan personen en aan zaken, maximaal € 1.250.000,- per gebeurtenis.
 • Zekerheidsstelling, maximaal € 125.000,-

Er is alleen dekking wanneer de aansprakelijkheidsverzekering op het polisblad staat. Voor alle kosten tezamen wordt maximaal vergoed: € 500.000,-

Let op: Bovenstaande kosten zijn ook gedekt als deze het gevolg zijn van een covid-19 besmetting, mits deze besmetting heeft plaatsgevonden na de ingangsdatum van de verzekering.

Schengen visitor verzekering voor Nederland

De belangrijkste kenmerken van de OOM Schengen visitor verzekering voor Nederland zijn:

 • Premie voor de Schengen visitor verzekering vanaf € 1,60 per dag.
 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekt ook de medische kosten voor COVID-19.
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet aan de eisen voor aanvraag van een Schengenvisum en wordt geaccepteerd door de ambassade.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Hier kan je OOM Schengen verzekering afsluiten. Je ontvangt binnen een uur de polis per e-mail.

Wat kost een verzekering voor een Schengen bezoeker?

De OOM verzekering voor buitenlandse gasten kost € 1,60 per dag en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Sluit hier de medische verzekering voor Schengen af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische verzekering afsluiten voor een Schengen visitor afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Let op: mocht het visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden over de OOM Schengen Visitor verzekering

Waarom moet ik een verzekering voor een Schengen visum afsluiten?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het visum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten gelijk aan de periode van verblijf in Nederland. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een medische verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor iemand die garant staat voor de buitenlandse gast.

Wat is een Schengen visitor verzekering?

De OOM Schengen visitor verzekering is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de Schengen visitor verzekering zelfs voor € 500.000,- verzekerd.

Wat kost de Schengen visitor verzekering?

De Schengen visitor verzekering kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Voldoet deze verzekering aan de eisen voor een Schengenvisum?

Ja, de OOM Schengen Visitor verzekering voldoet aan de eisen van het Schengenvisum. Deze eisen zijn:
– Geldig voor de gehele duur an het verblijf.
– Dekking voor dringende medische zorg.
– Dekking voor repatriëring om medische redenen.
– Minimale dekking van € 30.000,-
De OOM Schengen Visitor-verzekering heeft zelfs een dekking van € 500.000,- voor de verzekerde periode.

Wat dekt de reisverzekering voor buitenlandse gasten?

Met de Schengen visitor verzekering is de buitenlandse reiziger  voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:
– huisarts;
– geneesmiddelen;
– ambulancevervoer;
– specialistische zorg;
– ziekenhuisopname;
– tandheelkundige kosten na een ongeval.
 Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst. Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de OOM Schengen visitor insurance direct online aanvragen.

Is mijn buitenlandse gast ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering en daar vallen medische kosten onder. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de OOM alarmcentrale via de 24/7 noodnummers.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de Schengen Visitor verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig.

Vragen?

Heb je vragen over een Schengen visitor verzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739