vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schiphol groeit na goed jaar

Schiphol

Schiphol groeit na goed jaar

Luchthaven Schiphol blijft groeien. Het afgelopen jaar steeg zowel de winst als het aantal passagiers.

De nettowinst kwam uit op 227 miljoen euro, een stijging van bijna 10% ten opzichte van vorig jaar. Schiphol profiteerde onder meer van een lagere belastingdruk.

Het passagiersvolume op Amsterdam Airport Schiphol steeg in 2013 met 3% naar 52,6 miljoen reizigers. Het aantal vliegtuigbewegingen steeg licht met 0,5% naar 425.565. Vracht steeg met 3,2% in volume tot 1.531 duizend ton, terwijl de marktomstandigheden uitdagend blijven voor luchtvrachtvervoerders.

Reizigers en vrachtvervoerders kunnen nu via Schiphol naar 323 directe bestemmingen.

Uitbreiding Schiphol

Schiphol is tevens gestart met de uitvoering van het Masterplan. Voor verdere groei en versterking van de Mainport Schiphol wordt er een omvangrijke verbouwing en vernieuwing van de faciliteiten uitgevoerd. Hiermee zal de capaciteit toenemen en kan de luchthaven reizigers en luchtvaartmaatschappijen meer Uitgebreid bieden met ruimere terminals, pieren en soepelere processen. Zo wil de luchthaven de concurrentie positie versterken.

Bron: persbericht Schiphol

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739