vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europacup Ski Slalom in Eggental

Europacup Ski Slalom

Op 12 december wordt in het Eggental (Italië) de Europacup Ski Slalom gehouden. Dit traditionele wintersportevenement in de Alpen wordt gezien als dé opening van het skiseizoen en trekt vele enthousiaste bezoekers die ook zelf popelen om de lange latten onder te binden.

Een bezoek aan de Wereldcup Snowboarden op 21 en 22 december is een aanrader. ’s Werelds beste snowboarders concurreren al vroeg in het seizoen op de uitdagende hellingen van Carezza. Op de Pra di Tori helling laten de topsporters uit vele landen hun spectaculaire stunts zien.

Wereld Erfgoed

“Mooie, unieke, robuuste vormen in een ongebruikelijk kleurenspel”, zo beschreef Johann Wolfgang von Goethe in 1786 het fascinerende landschap van het Effental in de Dolomieten. Alpinistenlegende Reinhold Messner stelde dat de prachtige bergketens van Rosengarten en Latemar “waarschijnlijk tot de mooiste ter wereld behoren”. Deze mening deelt ook de UNESCO; sinds 2009 behoren de Dolomieten tot het UNESCO Wereld Erfgoed. Aan haar voeten van deze wereldberoemde bergketens ligt het authentieke Eggental, met zijn zonovergoten skigebieden Ski Center Latemar Obereggen en Carezza.

Evenementen

Het Eggental biedt – naast de pistes – diverse evenementen voor de wintersporter van groot tot klein. Zoals de Obereggen Skiparty op 14 en 15 december, een groot feest in een tentendorp met live muziek. Op 23 december vindt de Obereggen Snow Night plaats. En elke maandagavond vanaf 21:30 uur vindt een show plaats door de ski-en snowboardschool. Daar kunnen bezoekers genieten van demonstraties met sneeuwscooters en freestyle trucs. De snow party wordt afgesloten met een vuurwerk en een disco in de buitenlucht. Op 26 en 27 december is het Carezza Snow Night, voor kinderen en volwassenen compleet met koning Laurin en de zeven dwergen. Fakkelafdaling, demonstraties freestyle, telemark skiën en een sneeuwkatshow van de Carezza skischolen. Het jaar wordt op 31 december afgesloten met nieuwjaarsfeesten en een fakkelloop van ski-instructeurs.

Dolomiti Superski

Het Eggental ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Bolzano. De skigebieden zijn onderdeel van het skigebied Dolomiti Superski. In totaal biedt Eggental meer dan 88 kilometer perfect geprepareerde pistes in verschillende moeilijkheidsgraden en ongeveer 100 kilometer aan langlaufroutes en liften, 100 kilometer aan crosscountry skiroutes en een breed netwerk van winterwandelpaden door de ongerepte natuur.

Voor meer informatie kijk op: www.eggental.com

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739