vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Europeesche: Slechte sneeuw leidt tot kapotte smartphones, ski’s en skibrillen

 

De weersomstandigheden aan het begin van het wintersportseizoen hebben geleid tot schade aan skimaterialen en smartphones. Dat blijkt uit het jaarlijkse schadeoverzicht van Europeesche Verzekeringen. Door de beperkte sneeuwval werd veel kunstsneeuw gebruikt. In combinatie met de ijzige ondergrond leidde dit tot valpartijen.

De Europeesche stelt elk jaar een top 10 samen van de schades die in het wintersportseizoen worden geclaimd. Ski’s en skibrillen stonden het afgelopen seizoen bovenaan, schade aan telefoons en smartphones op de derde plaats. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en gebruiken apps om bijvoorbeeld hun skiprestaties bij te houden. Bij een valpartij overleeft de telefoon het niet en beschadigt vooral het scherm.

De lijst is de afgelopen jaren opmerkelijk veranderd. In 2012 vroegen wintersporters bijvoorbeeld vooral om vergoedingen voor brillen, koffers, tassen, skikleding, digitale camera’s en zelfs identiteitsbewijzen. Opvallend is ook de daling in het aantal schades aan helmcamera’s. In 2015 stond deze nog op plaats 3, als gevolg van veel schademeldingen door het verlies van de camera na een valpartij. De toename van het gebruik van smartphones zorgt er bovendien voor dat de losse fotocamera nóg verder is gedaald op de lijst. De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat is dan blijkbaar niet meer nodig.

Top 10 winterschade

1. Ski’s: 21%
2. Skibril/zonnebril: 14%
3. Smartphones: 14%
4. Skikleding: 8%
5. Skihelm: 7%
6. Helmcamera (GoPro): 6%
7. Snowboard: 5%
8. Bril: 3%
9. Fotocamera: 3%

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739