vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Slechte voorbereiding reis zorgt voor ziekte tijdens of na vakantie

Ziekte tijdens of na vakantie

Ziekte tijdens of na vakantie

Uit recent onderzoek van TNS NIPO en Gezond op reis blijkt dat 14% van de ondervraagden zelf (of een reisgenoot) ziek is geworden tijdens of kort na de vakantie. Voor mensen die de vakantie doorbrachten in Egypte ligt dit percentage zelfs op 29%.

Veel ziektegevallen kunnen eenvoudig worden voorkomen door je te laten vaccineren en tijdens de vakantie een aantal belangrijke tips in acht te nemen. Bovendien worden reisvaccinaties vaak vergoed door zorgverzekeraars.

Vakantievoorbereidingen last-minutes slecht

Veel mensen besluiten op de valreep een last-minute vakantie te boeken naar een zonbestemming. Zij weten vaak niet dat vaccinaties worden aanbevolen voor landen dichtbij huis zoals Kroatië, Egypte en Turkije. 50% Van de mensen die naar deze populaire bestemmingen afreist, laat zich niet vaccineren. Het gaat hierbij niet alleen om last-minutes, maar ook om reizen die al enige tijd geleden zijn geboekt.

“Veel vakantiegangers denken ik ga een week of twee naar de zon en blijf op een all-inclusive resort, dus mij kan niets gebeuren. Toch lopen zij risico infectieziektes te krijgen zoals DTP (difterie-tetanus-polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Laatstgenoemde kun je al krijgen door besmet water te drinken”, zo laat een woordvoerder van Gezond op reis weten.

Het feit dat er substantieel minder informatie wordt ingewonnen over gezondheidsrisico’s en/of benodigde vaccinaties naar risicobestemmingen dichtbij huis is zorgwekkend. Slechts 36% van de vakantiegangers treft deze voorbereidingen. Voor verre vakanties ligt dit aantal op 62%.

Ook zijn er nogal wat misverstanden over de kosten van reisvaccinaties. Veel consumenten laten zich niet inenten omdat zij vaccinaties (te) duur vinden. Dit is onterecht want reisvaccinaties worden door veel zorgverzekeraars vergoed.


Tip Reisverzekeringblog: Bij een goede voorbereiding van je reis hoort ook een reisverzekering. Deze kan je uitbreiden met de rubriek geneeskundige kosten (ook wel medische kosten genoemd). Bij gezondheidsklachten in het buitenland kan je in dat geval altijd de alarmcentrale in Nederland bellen voor raad en advies. Er zijn ook artsen en ander medisch personeel beschikbaar die voor de alarmcentrale werken. Je kan je verhaal dan in je eigen taal vertellen. De alarmcentrale kan je doorverwijzen naar een betrouwbare arts of ziekenhuis.


 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739