vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SMS Assistant van Allianz Global Assistance blijkt doeltreffend

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De SMS Assistant van Allianz Global Assistance blijkt in de praktijk goed te werken aldus de reisverzekeraar.

Alle Allianz Global Assistance verzekerden met een geactiveerde SMS Assistant, die zich in de getroffen gebieden in of rondom Japan bevonden, hebben op 11 maart 2011 een waarschuwing per sms of e-mail ontvangen. De service toont daarmee aan doeltreffend te zijn. Met de SMS Assistant zijn reizigers als eerste op de hoogte bij dreiging en gevaar.

Hoe werkt SMS Assistant?

Het nut van SMS Assistant wordt bij een dergelijke noodsituatie snel duidelijk. Maar hoe werkt het eigenlijk? Internationale veiligheidsspecialisten verzamelen 24/7 informatie over landen en regio´s in de hele wereld. De gebruiker van SMS Assistant laat in een eigen account op www.assistant-services.nl anoniem weten waar en wanneer hij of zij op vakantie is.

Waarschuwing per sms of e-mail

Als er zich in de opgegeven regio en/of periode problemen voordoen, dan wordt de verzekerde hierover per sms of e-mail geïnformeerd. Dit werkt vaak nog sneller dan de informatievoorziening op de radio of tv. Het gaat hier niet alleen om waarschuwingen voor een aardbeving of tsunami, maar ook om bijvoorbeeld een bommelding, tropische storm, protestdemonstratie en dergelijke.

Een greep uit de berichten:

  • “Moscow, Russia – 28 Mar 11 – Security has been increased on the Moscow Metro ahead of first anniversary of the 29 March suicide bombings.”
  • “Japan – 28 Mar 11 – (Update) Tsunami warning issued following 6.1 magnitude earthquake off Honshu island has since been cancelled.”
  • “Miami, United States – 27 Mar 11 – (Update) Flight disruptions at Miami International airport expected to continue for several weeks.”
  • “Yemen – 26 Mar 11 – Clashes reported between suspected Islamist militants and the army in Lawder district; at least seven people dead.”
  • “Libya – 24 Mar 11 – (Update) Major fighting reported in the vicinity of Misratah, Ajdabiya and Zintan; US-led air strikes continue.”
  • “Southern California, United States – 21 Mar 11 – Severe spring storm affects large areas of southern California, caution is advised.”
  • “Mohali, India – 28 Mar 11 – Protesters demanding jobs have clashed with police near the Punjab Cricket Association Stadium in Mohali.”

 

SMS Assistant is gratis te gebruiken voor iedereen met een Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Ook wordt hij gratis aangeboden bij aanschaf van een andere Assistant Service, zoals Luggage Assistant, Kid Assistant of Life Assistant.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739