vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Sneeuwoverlast voor toeristen en wintersporters

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Hevige sneeuwval in Oostenrijk en delen van Oost-Europa zorgen voor veel overlast. In Oostenrijk kwam een 18-jarige Duitser om het leven nadat hij verrast werd door een lawine.

Oostenrijk

In Oostenrijk werden zaterdag en zondag enkele pistes gesloten. De skistations van Lech, Zürs en Stuben in Vorarlberg en het station Ischgl in Tirol waren niet toegankelijk omdat de wegen geblokkeerd waren. In Voralberg kwam zaterdagmiddag een 18-jarige Duitse wintersporter uit Baden-Württemberg om het leven nadat hij verrast werd door een lawine. De man was buiten de pistes gaan skiën en veroorzaakte daardoor zelf de lawine, zo liet een woordvoerder van de politie weten.

Oost-Europa

Delen van Polen, Tsjechië en Slowakije werden dit weekend getroffen door hevige sneeuwval en stormen. In een bergachtige streek in het zuiden van Polen moesten reddingswerkers tijdens de nacht van zaterdag op zondag drie groepen van in totaal 27 mensen redden. De toeristen werden verrast door een sneeuwstorm en geraakten er niet op eigen kracht uit.

In het oosten van Slowakije heeft de hevige sneeuwval verschillende verkeersongevallen veroorzaakt, voornamelijk met veel blikschade.

Zware sneeuwval

Wintersporters moeten rekening houden met zware sneeuwval in de Alpen. De sneeuwoverlast zal zeker tot woensdag aanhouden. Het sneeuwt vrijwel onafgebroken aan de noordkant van de Alpen.

Talloze wegen en dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten. Momenteel is er al een halve tot een meter verse sneeuw gevallen en die hoeveelheid komt er de komende dagen nog eens bij.

Medio volgende week zal het weer in de Alpen opklaren door de invloed van een hogedrukgebied.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739