vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Sneeuwzekere Stubai goede keuze voor gezinnen op wintersport

Stubai is voor de tweede achtereenvolgende keer door de ADAC- Skiguide uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke wintersport regio van de Alpen.

Het gebied heeft een BIG Family skikamp voor de kinderen en Miniland voor de allerkleinsten. Met name Mascotte B.Big die de kinderen in het dal en skigebied begeleidt en de gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar gaven voor ADAC de doorslag voor deze waardering.

Miniland voor de allerkleinsten

De allerkleinsten maken voor het eerst kennis met wintersport in het Miniland. Hier kunnen ze vast spelen in de sneeuw en glijden en draaien in de sneeuwcarrousel, tot ze oud genoeg zijn om ski’s onder te binden. Als ze de sneeuw even uit willen gaan ze naar de BIG Family Kindergarten, waar ze kunnen schilderen, knutselen of een middagdutje doen.

BIG Family skikamp

BIG Family skikamp

Skischool Neustift heeft een BIG Family skikamp opgezet. Hierin ligt de BIG Family Boardercross voor de iets grotere kinderen. Dit is een piste met heuveltjes, slalompaaltjes en pionnen, perfect geschikt om op een veilige manier het maken van bochten te oefenen. Voor de nieuwsgierige kinderen die zich afvragen hoe zo’n grote Snowcat werkt worden er elke woensdag BIG Family Snowcat rides georganiseerd. Er wordt uitgelegd hoe de pistes onderhouden worden en de kinderen mogen een ritje mee.

1 skipas, 4 skigebieden

Een wintersportvakantie naar dit gebied is voor gezinnen met jonge kinderen extra voordelig. Per betalende ouder krijgt een kind onder de 10 jaar een gratis skipas. Daarmee kan het de pistes van de 4 skigebieden in het Stubaital uitvoerig verkennen. Hiervan is de volledig sneeuwzekere Stubaier Gletscher, met 110 kilometer pistes tot een hoogte van 3150 meter, het grootst. Zowel beginners als kilometervreters komen hier aan hun trekken. Het gebied Schlick 2000 bij Fulpmes heeft ondanks haar bescheiden omvang (22 kilometer pistes) een tiental gezellige berghutten, waar de typisch Tiroolse après-ski goed gevierd wordt.

Het familiegebied Serles is zeer geschikt voor de beginnende skiër, terwijl het gebied Elfer bij Neustift met enkele zwarte pistes juist uitdagender is.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739