vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Stad Brussel waarschuwt toeristen en expats tegen diefstal

De stad Brussel en de gemeente Elsene hebben deze week een nieuwe preventiecampagne gelanceerd tegen diefstal onder toeristen en expats.

De campagne ‘Safe in the City’ richt zich daarnaast ook op de inwoners van Brussel.

Toeristen doelwit dieven

Toeristen blijven een populair doelwit voor dieven in de Brussel. Het Brussels gewest telt daarnaast naar schatting tussen de 31.000 en 40.000 expats.

Om diefstal te voorkomen worden vanaf eind juni onder meer placemats verspreid. Ook komt er een website met preventietips en waarschuwingen. De bedoeling van de campagne is om iedereen te wijzen op eenvoudige maatregelen die men kan nemen om diefstal te voorkomen, zoals:

  • berg je telefoon op wanneer je die niet gebruikt;
  • laat je tas niet onbewaakt achter;
  • controleer of je auto wel op slot is.

Waarschuwingen in vijf talen

Voor de campagne zal de stad Brussel vanaf eind juni in Brusselse restaurants, cafés en hotels die het drukst worden bezocht door toeristen en buitenlandse zakenlui, placemats verspreiden met de eenvoudige boodschappen en beelden tegen diefstal. De campagne ‘Safe in the City’ zal in vijf talen beschikbaar zijn; Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.

Meer informatie: safeinthecity.be/

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739