vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Thailand wil toeristen uit Nederland laten betalen voor visum

Thailand wil toeristen uit Nederland laten betalen voor visum

De immigratiedienst in Thailand komt met een opmerkelijk voorstel. Ze gaat het ministerie van Buitenlandse Zaken vragen om toeristen uit 17 landen, waaronder Nederland, te laten betalen voor een toeristenvisum.

Het gaat hierbij om de landen: Australië, Engeland, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Canada, Nederland, Italië, Zwitserland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Israël, de Verenigde Arabische Emitrates, Spanje en Nieuw-Zeeland.

De reden hiervoor is dat Thaise onderdanen ook voor een toeristenvisum moeten betalen wanneer zij naar de genoemde landen willen reizen, zo laat Immigratie commissaris Pol Lt.Gen Panu Kerdlarpphol weten.

Volgens hem moet het gratis verstrekken van een visum wederkering zijn. Daarnaast merkte hij op dat het voor Thai erg ingewikkeld en lastig is om een visum voor de VS of Engeland te bemachtigen.

De immigratie chef is ook van mening dat het betalen van kosten voor een visum een drempel zou opwerpen voor criminele elementen uit deze landen, die mogelijk in Thailand hun toevlucht willen zoeken of daar misdaden plegen.

Zijn advies is om een minimumtarief van 1.000 baht (€ 22,50) per visum op te leggen en dit te verhogen met de kosten die voor Thai in die landen worden gerekend. Deze toeslag zou dan tussen de 750 en 3.900 baht (17 – 88 euro) bedragen.

Bron: Thailandblog

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739