vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tiroler Zugspitz Arena: kortste gondellift van Oostenrijk

Tiroler Zugspitz Arena

Dit wintersportseizoen kunnen gasten in de Tiroler Zugspitz Arena gebruik maken van twee nieuwe liften. De nieuwe 8- persoonsgondel in Lermoos is met ca. 370 meter de kortste gondellift van Oostenrijk.

In december wordt in Ehrwald de nieuwe Sonnenhangbahn in gebruik genomen.

Ideaal voor kinderen, beginnende skiërs en snowboarders

In Lermoos vervangt de nieuwe, 370 meter lange 8-persoonsgondel Familyjet Lermoos, de oude sleeplift. Het lifttraject is 100 meter bergopwaarts verlengd en is ideaal voor kinderen, beginnende skiërs en snowboarders. De gondel brengt 1.400 gasten per uur Uitgebreidabel vanuit het centrum naar het nieuwe bergstation van het Skigebied Grubigstein. Daarnaast heeft het skigebied geïnvesteerd in nieuwe sneeuwmachines, verlichting op de piste en overige piste-aanpassingen.

“Omdat veiligheid voorop staat, hebben wij bewust voor een gondel gekozen. 70 Procent van de gebruikers van de lift is kind”, aldus Ludwig Keller, manager van Bergbahnen Langes.

Ook in Ehrwald kunnen gasten gebruik maken van een nieuwe lift. De 6-persoons lift, Sonnenhangbahn genaamd, vervangt de oude sleeplift. Deze familievriendelijke lift brengt 1.600 personen per uur vanuit het centrum van Ehrwald naar het skigebied Wettersteinbahn.

147 km pistes

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze. Het gebeid bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De regio ligt dicht bij de Duitse grens en kan dus tolvrij worden aangereden. De 147 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs.

De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan zijn trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Meer informatie: www.zugspitzarena.com

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739