vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toerisme in Nederland groeit hard: meer buitenlandse toeristen dan voor corona

Toerisme in Nederland groeit hard: meer buitenlandse toeristen dan voor corona

Naar verwachting zullen dit jaar ongeveer 20,7 miljoen internationale bezoekers hun weg naar Nederland vinden, een mijlpaal sinds het begin van de coronacrisis, aldus recente voorspellingen van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Er is een groei van 30% in buitenlandse toeristen vergeleken met vorig jaar. Volgens Jos Vranken, directeur van NBTC, is deze toename deels een herstelreactie op de pandemie.

7 miljoen Duitsers naar Nederland

Duitsers zijn de grootste groep bezoekers; het NBTC schat dat zo’n 7 miljoen Duitsers, Nederland zullen bezoeken, vergeleken met 6,2 miljoen in 2019. Ook uit België stromen de toeristen binnen met een verwachte 2,4 miljoen bezoekers dit jaar. Opvallend is dat toeristen uit buurlanden op diverse locaties in Nederland verblijven en gemiddeld langer blijven. Hun reiswijze is vaak ook duurzamer, aangezien velen niet vliegen, benadrukt Vranken.

Ondanks een geschatte stijging van 46% in Amerikaanse toeristen vergeleken met vorig jaar, blijft het aantal Chinese bezoekers dit jaar waarschijnlijk achter bij de pre-coronacijfers. Hoewel Chinese reizigers sinds begin dit jaar weer toestemming hebben om internationaal te reizen, zal het aantal naar verwachting ongeveer de helft zijn van 2019.

Eigen land ook populair

De toeristenstroom uit het Verenigd Koninkrijk is eveneens verminderd en ligt nu op ongeveer 80% van de cijfers van 2019. Volgens Vranken is dit te wijten aan de langdurigere coronamaatregelen in het VK en de voorkeur van de Britten voor zonnigere bestemmingen toen reizen weer mogelijk werd.

Wat betreft vakanties in eigen land, daar is een geleidelijke stijging in populariteit te zien. Vranken wijst erop dat Nederlanders tijdens de pandemie de charme van lokale vakanties hebben herontdekt, resulterend in naar schatting 28,9 miljoen boekingen voor binnenlandse verblijven.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739