vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toeristen in Mexico in de knel door wateroverlast

Acapulco in Mexico

In Mexico raken steeds meer toeristen in de problemen door de aanhoudende wateroverlast. Zo zijn een aantal luchthavens gesloten wegens de overstromingen.

Inmiddels zijn ruim 2000 toeristen met legerhelikopters uit het de overstroomde badplaats Acapulco geëvacueerd. Naar schatting zitten er nog 40.000 toeristen en bewoners vast in deze populaire Mexicaanse vakantiebestemming. Het is nog niet duidelijk of daar ook Nederlandse toeristen onder zitten.

Zowel het leger als lokale vliegmaatschappijen zijn in de weer om gestrande burgers naar Mexico-Stad te brengen. Daar worden de gedupeerden direct vanuit opvangcentra naar de landingsbaan gebracht, omdat de terminals op de belangrijkste luchthaven dicht zijn.

Tropische storm Manuel en Ingrid

Mexico heeft te maken met ernstige overstromingen die zijn veroorzaakt door de tropische storm Manuel. Veel wegen langs de westkust zijn geblokkeerd door aardverschuivingen. Kort na Manuel volgde de tropische storm Ingrid, in het oosten van het land. Het natuurgeweld heeft tot nu toe aan zeker 55 mensen het leven gekost.

Slachtoffers vielen door de stormen en de gevolgen daarvan ten prooi aan aardverschuivingen of verdronken. De stormschade valt onder een van de ergste uit de laatste decennia. Het is ongebruikelijk dat een orkaan en een tropische storm Mexico tegelijkertijd aandoen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739