vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Top 3 meest geclaimde artikelen: zonnebril, fotocamera en mobiele telefoon

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag In de top drie van meest geclaimde artikelen bij reisverzekeraar Unigarant, staat de zonnebril bovenaan gevolgd door de fotocamera en mobiele telefoon.

De verzekeraar verwacht binnenkort een stijging van het aantal online schademeldingen, omdat de eerste mensen terugkomen van hun zomervakantie.

Unigarant: online schade melden voor reisklanten

Vanaf vandaag kunnen Unigarant verzekerden met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering een schade online melden via www.unigarant.nl.

Sinds 1 juli is deze mogelijkheid er al voor ANWB verzekerden. De verzekeraar ziet dat nu al meer dan 10% van het aantal reisschades online wordt gemeld.

Gemak voor de klant

Het online schade melden werkt eenvoudig. Het enige dat de klant nodig heeft, is het polisnummer en eventuele (foto’s van of ingescande) nota’s van beschadigde of gestolen goederen. De klant gaat hiervoor naar Unigarant.nl. Hij volgt de stappen in het proces. Als hij dit heeft gedaan, krijgt hij direct een e-mail ter bevestiging.

Uiterlijk binnen vijf werkdagen krijgt hij via e-mail te horen of de melding is geaccepteerd en zo ja, wat het uit te keren bedrag is. Klanten ontvangen bij de prolongatie- en welkomstbrief een flyer waarin Unigarant hen wijst op de voordelen van online schade melden. Er zit tevens een doordrukpasje in die in de portemonnee past, waarop hij uitleg krijgt hoe hij zijn schade online kan melden.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739