vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

USA goed bereikbaar door groot aanbod vluchten

Met dagelijkse non-stop vluchten vanuit Amsterdam en Brussel naar verschillende bestemmingen is de bereikbaarheid van de Verenigde Staten optimaal.

Amsterdam Airport Schiphol

Een belangrijke hub naar de VS is Amsterdam Airport Schiphol, thuisbasis van de KLM. Gekeken naar het totale passagiersvervoer in 2012 is Schiphol nummer 4 van Europa en nummer 16 van de wereld. Schiphol verwelkomde 51 miljoen passagiers in 2012, wat neerkomt op een groei van 2,6% ten opzichte van 2011. Van de 24,8 miljoen vertrekkende passagiers vloog 9% naar de VS waarmee het na het Verenigd Koninkrijk de populairste bestemming is.

Non-stop en directe vluchten naar de VS

In de dienstregeling voor komende zomer staan er vanuit Amsterdam en Brussel non-stop vluchten gepland naar niet minder dan 15 luchthavens in de VS. Alle vluchten zijn tenminste dagelijks, met soms zelfs meerdere vluchten per dag, behalve naar Dallas – Fort Worth en Orlando International Airport. Daarnaast zijn Miami, Denver en Las Vegas vanuit Amsterdam met directe vluchten bereikbaar.

Populaire bestemmingen in de VS

Op basis van cijfers over 2012 van een autoverhuurder blijkt dat Californië en Florida de populairste bestemmingen in Amerika blijven met elk bijna 30% van de huurauto pick-ups. New York toont een opmerkelijk hoog aandeel in autoverhuur pick-ups; ongeveer 8% van de Nederlandse reizigers beginnen hun Fly & Drive vakantie in New York. Het reële aandeel van de Benelux reizigers die de Big Apple bezoeken is uiteraard een stuk groter aangezien de meeste mensen geen auto nodig hebben voor hun verblijf in New York.

Gesteld kan worden dat Californië, Florida en New York goed zijn voor een marktaandeel van 25% elk en de rest van Amerika slechts zo’n 225.000 reizigers uit de Benelux verwelkomt.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: De medische kosten in de VS zijn aanzienlijk hoger dan in Nederland. Sluit daarom altijd een goede reisverzekering af met kostprijsdekking voor medische kosten voordat je naar Amerika vertrekt.

 

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739