vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Vaccin tegen knokkelkoorts in zicht

Het farmaceutische bedrijf Sanofi hoopt in september 2012 positieve resultaten te kunnen melden van een belangrijke studie onder kinderen in Thailand in de strijd tegen (dengue) knokkelkoorts, een pijnlijke ziekte die zich wereldwijd snel verspreidt en vooral onder kinderen slachtoffers eist.

In 2009 waren 220 miljoen mensen wereldwijd geïnfecteerd met knokkelkoorts, 2 miljoen werden opgenomen in een ziekenhuis en 21.000 mensen overleden aan de gevolgen van de infectie, het merendeel kinderen. De verwachting is dat zonder vaccinatie het aantal ziektegevallen zal blijven groeien. Ook toeristen en reizigers werden de afgelopen jaren steeds vaker getroffen door dengue.

Historie

Sinds de 18e eeuw is er al melding van uitbraken van knokkelkoorts. Amerikaanse generaals noemden de ziekte zelfs een belangrijke militaire hindernis in de oorlog tegen Spanje in Cuba in 1898. Mede door militaire bewegingen tijdens de Tweede Wereldoorlog kon de ziekte zich wereldwijd verspreiden. Vanaf midden vorige eeuw, werden pogingen ondernomen om een vaccin tegen dengue te ontwikkelen.

Onderzoek dengue

Sanofi Pasteur startte de ontwikkeling van een vaccin tegen knokkelkoorts in de jaren 90 van de vorige eeuw. Vanaf 2000 zijn de eerste veelbelovende componenten onderzocht onder volwassenen in de Verenigde Staten. Daarna is een wereldwijd onderzoekprogramma gestart, onder meer in Mexico, Peru en de Filippijnen. Het vaccin wordt nu onderzocht in de belangrijkste doelgroep, namelijk kinderen. Het onderzoek is opgezet volgens de richtlijnen van het Initiative for Vaccine Research (IVR) van de Wereld Gezondheids Organisatie WHO. Het huidige vaccin lijkt veelbelovend.

Het farmaceutische bedrijf verwacht in 2015 met een vaccin op de markt te komen dat ieder jaar 100 miljoen besmettingen met knokkelkoorts kan voorkomen. Hiertoe heeft Sanofi 350 miljoen Euro geïnvesteerd in een productiebedrijf in Neuville-sur-Saône.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *