vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantie en reisverzekering

vakantie-reisverzekering Nederlanders zijn een reislustig volk. Ieder jaar gaan we meerdere malen per jaar op vakantie. De afgelopen jaren zien we een trend dat we steeds vaker op vakantie gaan, maar ook dat we voor kortere vakanties kiezen.

Vakantiegedrag

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de gemiddelde reisduur van een vakantie vanaf het jaar 2000 tot en met 2009, rond de tien vakantiedagen ligt. Het populairste vakantieland is Duitsland. Frankrijk en België zijn met respectievelijk een tweede en derde plaats ook populair.

In 2009 gingen bijna 2,5 miljoen Nederlanders buiten Europa op vakantie. Verre reizen zijn betaalbaar geworden en daarom bereikbaar voor een groot publiek.

Problemen tijdens de vakantie

Tijdens een vakantie kan er het nodige misgaan. Voorbeelden daarvan zijn:

  • De overstromingen in Australië.
  • Onrust in vakantielanden zoals Tunesië en Egypte.
  • De aardbeving in Japan.
  • Overstromingen in Thailand.
  • Ramp met een cruiseschip.

Het zijn recente gebeurtenissen die reizigers financieel kunnen benadelen. De meeste Nederlanders sluiten voor onvoorziene omstandigheden een reisverzekering af. Indien je vaker per jaar op vakantie gaat dan is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger.

Zonder reisverzekering op vakantie

Toch is er nog steeds een groep reizigers die het risico neemt. Maar liefst 20% sluit geen reisverzekering af wanneer ze op vakantie gaan. Ze denken overal al voor verzekerd zijn en dat een reisverzekering niet noodzakelijk is.

Reisverzekering dekt onvoorziene kosten

Het is juist wél verstandig om een reisverzekering af te sluiten voor je vakantie. De belangrijkste reden hiervoor is, dat bepaalde kosten door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • SOS kosten (vervroegde terugkeer of langer verblijf door onvoorziene omstandigheden).
  • Repatriëring bij ziekte of overlijden
  • Hulpverlening door de alarmcentrale
  • Kosten om je te redden, bijvoorbeeld op zee of in de bergen.
  • Kosten van bijzonder vervoer, bijvoorbeeld omdat je liggend vervoerd moet worden.

Ook het Ministerie van Buitenlandse zaken adviseert vakantiegangers om altijd een reisverzekering af te sluiten.

Een reisverzekering kost relatief weinig en zorgt ervoor dat jij van een onbezorgde en welverdiende vakantie kunt genieten.

Sluit daarom altijd een reisverzekering af voor je op vakantie gaat. Dat kan eenvoudig en snel bij ReisverzekeringBlog.nl

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739