vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantie voorpret of op zoek naar een bijzondere reis? Kom naar de Vakantiebeurs!

Vakantie voorpret of op zoek naar een bijzondere reis? kom naar de vakantiebeurs!

Foto: Vakantiebeurs

Reisje maken? Even het internet op, vlucht boeken, hotel erbij en klaar. Het kan natuurlijk voor een stedentrip of snelle zonvakantie, maar wie optimaal wil genieten van voorpret en goed beslagen ten ijs of op het strand wil komen, gaat in januari 2019 naar de 49-ste Vakantiebeurs, want die is dit jaar interessanter dan ooit!

Het grootste reisevenement van Nederland zet namelijk dit jaar nog meer in op specifieke en persoonlijke, op maat gesneden informatie over vooral heel veel nieuwe en bijzondere reisbestemmingen. Voor jouw ultieme reis of vakantie en de altijd gezellige sfeer kom je naar de Jaarbeurs in Utrecht alwaar de Vakantiebeurs uitpakt op donderdag 10 januari.

Droom je bijvoorbeeld al jaren van de oogverblindende historische Iranese stad Isfahan of het bruisende Beiroet in Libanon, dan is een reisje naar Utrecht misschien wel verplichte kost. Beide landen zijn aanwezig in de Jaarbeurs en nemen hun eigen toeristische experts mee die iedereen voorzien van allerhande lokale tips die niet één, twee, drie op het wereldwijde web te vinden zijn.

Wie weet bijvoorbeeld dat je in Libanon op wintersportvakantie kunt? Dat kan in Mzaar, op een goed uur rijden van de hoofdstad Beiroet. In bergen tot wel 2500 meter hoog ligt daar een skigebied met 40 afdalingen over in totaal 80 kilometer goed onderhouden pistes. Wie eens wat anders wil dan met Anton naar Tirol, komt dus voor meer gedetailleerde info deze winter van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs.

Ras Al Khaimah

Reizigers voor wie Abu Dhabi en Dubai geen geheimen meer hebben of mensen die niet tussen letterlijk en figuurlijk schitterende wolkenkrabbers in het Midden-Oosten op vakantie willen, doen er ook verstandig aan om naar Utrecht te komen. Voor het eerst bezoekt namelijk een toeristische vertegenwoordiging van misschien wel de meest exotische van de zeven Verenigde Arabische Emiraten de Vakantiebeurs: Ras Al Khaimah. De bestemming spreekt wellicht nu nog niet tot ieders verbeelding, maar dat gaat gegarandeerd veranderen. Grote reisorganisaties en cruiserederijen hebben het emiraat niet voor niets al een tijdje in de smiezen. Ras Al Khaimah, dat op steenworp afstand ligt van Dubai, biedt namelijk een combinatie van het beste en het mooiste wat de Emiraten te bieden hebben. Naast de in deze regio bekende woestijn beschikt het authentieke Emiraat namelijk ook over onverwacht groene gebieden en schitterende tropische stranden tegen de sprookjesachtige achtergrond van 1001 nacht. Meer weten en zien? Vakantiebeurs 2019!

Daarnaast komen ook Palestina, Rusland en Georgië voor het eerst met een stand naar Utrecht. Zeker voor Georgië lag dat natuurlijk voor de hand, nadat er ongekend veel toeristische belangstelling ontstond na uitzending van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol, dat op locatie in het prachtige land werd opgenomen.

Nieuw beursconcept van TUI en Kras

Reisorganisatie TUI introduceert samen met Kras een nieuw beursconcept op de Vakantiebeurs. De partijen zorgen gezamenlijk voor 1.000m² aan unieke vakantiebeleving. Dagelijks zijn er 50 eigen TUI-reisspecialisten en Kras-reisleiders aanwezig om bezoekers te informeren en adviseren. De stand biedt bovendien ruimte aan tien geselecteerde partners om zich te presenteren.

Zowel Atlantica hotels als Barut hotels, Blue Lagoon Group, Curacao Tourist Board, Walt Disney Parks & Resorts, H10 hotels, TUI Cruises, RIU, ROBINSON en Sunny Cars zijn present op het vernieuwde plein van TUI en Kras. Eye catcher van het nieuwe concept is het grote ronde LED-scherm met dynamic visuals. Het scherm hangt boven de stand en heeft een doorsnee van 14 meter. Om de vakantiebeleving compleet te maken worden in het Kras-theater ieder half uur presentaties gegeven door ervaren Kras-reisleiders over verschillende vakantiebestemmingen, zoals Cuba, Sri Lanka, USA en Vietnam, en is er een Kras Top Class touringcar te bekijken.

De Vakantiebeurs vindt dit jaar plaats tussen woensdag 9 t/m zondag 13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Woensdag 9 januari is uitsluitend bedoeld voor vakbezoekers.

Openingstijden voor publiek:

  • Donderdag 10 januari 10.00 – 17.30 uur
  • Vrijdag 11 januari 10.00 – 17.30 uur
  • Zaterdag 12 januari 10.00 – 20.00 uur*
  • Zondag 13 januari 10.00 – 17.30 uur

* Ook dit jaar is de Vakantiebeurs op zaterdagavond geopend met een aantrekkelijk programma van activiteiten, eten, drinken en multicultureel entertainment.

Hier nog een impressie van vorig jaar:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739