vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vakantiegeld minder vaak besteed aan vakantie

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen

Het vakantiegeld gaat minder vaak naar de vakantie. Wel blijft vakantie de belangrijkste bestemming van het ‘extraatje’ in mei.

Dit jaar zijn er meer thuisblijvers en besteden consumenten minder aan hun vakantie. Zo blijkt uit een onderzoek van ING onder 59.100 respondenten.

Vakantiegeld minder naar vakantie

Het vakantiegeld gaat minder vaak naar de vakantie.Dit jaar geeft 38% het vakantiegeld uit aan vakantie. Dat was vorig jaar nog vier op de tien (41%). Wel blijft ‘de vakantie’ de belangrijkste bestemming voor het extraatje in mei. Iets minder dan een kwart (23%) besteedt het aan andere uitgaven, denk aan een computer of nieuw meubilair. Vaker dan vorig jaar gaat het vakantiegeld naar de spaarrekening (21%, was 19%) en het aflossen van schulden (18%, was 17%).

Meer thuisblijvers in 2012

Meer mensen blijven dit jaar thuis. Eerder gaf minder dan een kwart (25%) van de respondenten aan niet op vakantie te gaan. Dit jaar zijn er 27% thuisblijvers. Als dit jaar daadwerkelijk 2% meer Nederlandse huishoudens thuisblijven in plaats van op vakantie te gaan, komt dat in 2012 in totaal neer op 350.000 tot 400.000 extra thuisblijvers.

Lagere vakantie-uitgaven

Het consumentenvertrouwen is op dit moment heel laag. Uit de begin deze week verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de koopbereidheid op het laagste niveau in bijna 7 jaar ligt. Door het gebrek aan vertrouwen zijn consumenten al enige tijd erg terughoudend met besteden. Aan vakantie geven de respondenten per saldo ook minder uit. Vier op de tien (40%) zegt dit jaar minder te besteden aan vakantie dan vorig jaar, 17% geeft meer uit.

Bezuinigen op vakantie

Reislustige consumenten kunnen op verschillende manieren hun vakantie-uitgaven drukken. Ter plekke bezuinigen consumenten liever niet op hun uitgaven, maar bij het uitkiezen van hun bestemming kunnen ze zich natuurlijk extra door de prijs laten leiden, door bijvoorbeeld een last-minute te boeken. Om de vakantie-uitgaven in de hand te houden kunnen ze ook korter op vakantie te gaan, of minder ver of vaak. En dankzij internet zijn er ook wat onconventionelere methodes beschikbaar om te besparen, zoals huizenruil.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739