vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vertragingen en annulering vluchten door staking bij Finnair

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Honderden reizigers zijn dinsdag gestrand in Helsinki. Door een staking van het technisch personeel van de Finse nationale vliegtuigmaatschappij is een aantal vluchten geannuleerd of ernstig vertraagd.

Zo’n duizend technische medewerkers van Finnair hebben voor zeven dagen het werk neergelegd. De werknemers zijn ontstemd over plannen van Finnair om bepaalde onderhoudstaken uit te besteden. Volgens de werknemers zal de uitbesteding leiden tot ontslagen en bezuinigingen. De vakbond van de werknemers wees eerder een plan van Finnair af dat voorzag in financiële steun voor ontslagen medewerkers.

Finnair sloot in april een overeenkomst met het bedrijf SR Technics over het onderhoud van motoren en andere vliegtuigonderdelen. Het bedrijf heeft moeite te concurreren met prijsvechters en heeft zich ten doel gesteld tot 2014 zo’n 149 miljoen euro te bezuinigen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739