vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Windhoos Frankrijk: Eurocross stuurt hulpverleningsteam

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Een camping bij het plaatsje Trept in Oost-Frankrijk is gistermiddag zwaar getroffen door een windhoos.

Een Nederlandse vrouw is om het leven gekomen nadat zij verpletterd werd door een omgewaaide boom. Haar 2-jarige zoontje raakte daarbij zwaargewond. De overige gezinsleden, vader en drie kinderen, zijn opgenomen in het ziekenhuis en verkeren buiten levensgevaar.

Ook zes anderen personen, waaronder vijf Nederlanders en een Belg, liepen lichte verwondingen op. Dat heeft de Franse krant Le Figaro donderdag gemeld.

De plotselinge windhoos trof de camping, waar 550 mensen verbleven, tijdens een kort, maar hevig onweer. Talrijke bomen werden ontworteld en vielen om. Tenten en caravans raakte beschadigt. De ravage is groot.

Alarmcentrale Eurocross Assistance stuurt een hulpverleningsteam naar Frankrijk om het getroffen gezin bij te staan en de familie zo snel mogelijk te repatriëren naar Nederland.

Tot nu toe heeft Eurocross Assistance geen hulpverzoeken binnengekregen van andere getroffenen als gevolg van de windhoos.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739