vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersport: Duitsland dit jaar populairder dan Frankrijk

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Net als vorig jaar zullen ongeveer 1 miljoen Nederlanders de komende winter op wintersportvakantie gaan, zo voorspelt de ANWB.

Duitsland zal dit jaar voor het eerst meer wintersporters ontvangen dan Frankrijk.

Oostenrijk, dé wintersportbestemming

Oostenrijk blijft voor Nederlanders dé wintersportbestemming en mag iets meer dan de helft (55%) van de wintersporters begroeten. Dit jaar zal Duitsland zelfs meer Nederlandse wintersporters ontvangen dan Frankrijk en komt hiermee op nummer 2 van wintersportbestemmingen. Frankrijk volgt met 13% van de wintersportvakanties. Zwitserland (8%) en Tsjechië (4%) sluiten de top 5 van wintersportbestemmingen.

Trend: korte skitrips

De trend die de bond de afgelopen jaren zag, het ondernemen van kortere skitrips, zet ook dit wintersportseizoen door. Wintersporters gaan vaker een kortere wintersportvakantie ondernemen. In plaats van een weekje wintersport kiest de Nederlander eerder voor een weekend wintersport. Duitsland, al jaren een zeer populaire wintersportbestemming, profiteert hiervan en zal 16% van de wintersporters ontvangen. Veel wintersporters zullen wachten met boeken tot zij er zeker van zijn dat er sneeuw ligt op de wintersportbestemming.

Naar de sneeuw met de auto

De auto is het meest gebruikte vervoersmiddel voor de wintersport. Ruim driekwart van de wintersporter gaat met de auto op wintersportvakantie. Eén op de tien gaat met de bus naar de sneeuw. Anderen nemen het vliegtuig of de trein.

Wintersportvakantie

Een deel van de wintersportvakanties zal in december 2011 ondernomen worden. Maar het merendeel van de wintersportvakanties vindt in januari, februari en maart volgend jaar plaats:

  • De kerstvakantie begint voor alle regio’s op zaterdag 24 december 2011 en duurt tot en met zondag 8 januari 2012.
  • De voorjaarsvakantie valt in 2012 voor de regio Midden en Zuid in van 18 februari t/m 26 februari 2012 en voor de regio Noord van 25 februari t/m 4 maart 2012.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739