vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersport rond het Tsjechische Lipnomeer

Wil je eens naar een andere wintersportbestemming, overweeg dan het Tsjechische Lipnomeer. Dit veertig kilometer lange stuwmeer ligt verscholen tussen de bomen van het Bohemerwoud en verandert ’s winters in de langste natuurlijke schaatsbaan ter wereld. Naast dit schaatsparadijs ligt het Lipno Ski Resort met negen pistes en Nederlandse instructeurs. De garantie voor een enerverende wintersportvakantie.

Dankzij 40 sneeuwkanonnen zijn alle pistes gegarandeerd bedekt met een dik pak sneeuw. Rondom Lipno vind je de middeleeuwse UNESCO werelderfgoed stad Český Krumlov en kun je onder meer een sneeuwschoenwandeling maken.

Schaatsen en skiën

Het Bohemer woud, ook wel Šumava in het Tsjechisch, is het grootste nationale park van Tsjechië. Het is geen mysterie waarom dit gebied zo in de smaak valt bij de Nederlanders die sinds 1997 geen Elfstedentocht meer hebben meegemaakt. Naast het schaatsen kun je in het nabijgelegen Lipno Ski Resort genieten van 40 kilometer pistes, een skicrossbaan, een sneeuwpark met twee schansen voor snowboardliefhebbers en een ijspretpark speciaal voor kinderen.

Het resort telt een groot aantal Nederlandstalige instructeurs waardoor het een geschikte bestemming is voor families. Een skipas voor zes dagen is net als accommodatie en maaltijden betaalbaar en kost € 114. Families krijgen een speciale korting van 25% op hun skipassen.


Reisverzekeringblog.nl tip: Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten met wintersportdekking. Anders ben je niet verzekerd als je gered moet worden van een berghelling of met een banaan van de piste naar het dal moet worden vervoerd. Lees hier meer over een wintersport reisverzekering.


Tsjechisch UNESCO sprookje

In Lipno draait het niet alleen om wintersport. Je waant je in sprookjesachtige sferen tijdens een bezoek aan het middeleeuwse stadje Český Krumlov. In dit UNESCO erfgoed beklim je de toren van het Český Krumlov kasteel met uitzicht over gebouwen en uitgestrekte tuinen. Het nabijgelegen Hluboká kasteel is ’s winters bedekt met een laagje sneeuw. Hier bracht de Europese elite driehonderd jaar lang het jachtseizoen door.

Winterse activiteiten

Ervaar het winterlandschap met een sneeuwschoenwandeling. Met deze lichte en Uitgebreidabele sneeuwschoenen kom je op plekken waar je anders niet kunt lopen. Een andere populaire activiteit in het Lipnogebied is een hondensleetocht. En voor durfals is er de Lipno treetop walk waar een luchtpad met tussenstops in de bomen je brengt naar een uitkijktoren van 40 meter hoog. Vanaf daar glijd je naar beneden op de langste glijbaan in Tsjechië.

Meer informatie: sneeuw.czechtourism.com

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739